АСБЕС информационный портал
Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Pierwsza szklarnia - od czego zacząć
lanin39Дата: Пятница, 09.01.2026, 19:28 | Сообщение # 1
Награды: 0
Статус: Offline
Całe życie marzyłem o szklarni, teraz w końcu mam swój dom z ogrodem. Kompletnie nie wiem od czego zacząć - jakiej wielkości, z czego, gdzie kupić. Może ktoś podpowie podstawy?

WentinetДата: Пятница, 09.01.2026, 20:51 | Сообщение # 2
Награды: 0
Статус: Offline
Gratuluję ogrodu, to fajne uczucie mieć swoje miejsce. Na początek nie szalej z rozmiarem - konstrukcja 3x4 metry to ideał do nauki i wystarczy na potrzeby rodziny. Ja zamawiałem pierwszą szklarnię właśnie w takim rozmiarze przez szklarniaprofimet.pl i to był strzał w dziesiątkę. szklarnia z poliw?glanu 3x4 nie wymaga fundamentów, więc możesz ją postawić w weekend bez większych robót. Poliwęglan jest lepszy niż szkło dla początkujących - nie pęka tak łatwo i izoluje cieplej. Profimet wysyła wszystko w komplecie, dostałem nawet śrubki zapasowe. Wybierz miejsce nasłonecznione przez większość dnia, unikaj cienia drzew. Montaż jest prosty, instrukcja krok po kroku, nie potrzebujesz specjalnych narzędzi. Jak będziesz szukać, zwróć uwagę na grubość profilu - minimum 40x20 mm to standard dla konstrukcji stabilnej.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Если вы хотите добавить на сайт информацию о вашей организации (предприятии) заполните ФОРМУ
Если Вы обнаружили орфографическую ошибку выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter. Если информация о вашей организации не соответствует действительности сообщите об этом.
Любое использование информации допускается только при активной ссылке на сайт http://asbest.name